De mogelijkheden op de Fluister Jol

Vaartocht door de Brabantse Biesbosch met de Fluister Visserman Jol EH3

Een pracht belevenis voor iedereen die de Biesbosch beter wil leren kennen, met als u wenst, deskundige uitleg. Uw schipper is een deskundig gids.

Alles is mogelijk, waar en wanneer u maar wilt. De schipper bepaald alles in overleg. Het kan voorkomen dat een tocht door wind of mist omstandigheden veranderd of afgelast wordt.
De afhuur van 3 uur kost € 30.00 p.p. met een minimum van 4 personen. Er kunnen maximaal 6 personen mee, vervolg uren zijn € 7.50 p.p.p.u.

De fluistertocht door het Gat van het Chagrijn duurt ongeveer 1 uur en 45 min. en kost € 25.00 p.p. met een minimum van 4 personen.

U bent altijd alleen met uw gezelschap aan boord, m.a.w. u boekt een privé tocht.

Foto: Evan Lockhorst

FluistermotorOok een klassiek scheepje gaat met de moderne tijd mee. Sinds medio 2020 is de EH3 uitgerust met een elektrische fluister motor. Ondanks het “mooie” geluid van de éénpitter diesel is het een geweldige belevenis, in een oorverdovende stilte door de prachtige kreken te “glijden”. Alleen het kabbelende water hoor je, wat weer een rustgevend gevoel geeft.
Voor de schipper is het ook tussen zijn oren prettig, volledig schoon door dit schitterende natuur gebied te mogen varen en geen storende factor te zijn in lucht en geluid.
                         Foto: Evan Lockhorst

 

Om het u makkelijk te maken vind u hieronder een aantal suggesties

Bevertochten

Vooral tijdens de Bevertochten, is deze fluister stilte ideaal tijden de “sluipvaart” bij de plekken waar we bevers verwachten. Soms kunnen we nu een stukje meevaren met zo’n pracht dier dat wel 1.30m lang en 35 kg zwaar kan zijn, zeer indrukwekkend dus. Foto’s: Evan Lockhorst

Deze bever tochten worden altijd in het vallen van de avond, of tijdens het krieken van de dag gehouden. De tijden zijn dus afhankelijk van het seizoen en worden dus in overleg besproken.Foto: Evan Lockhorst
De Bevertocht ( ca. 3 uur) kost € 30.00 p.p. met een minimum van 4 personen. Er kunnen maximaal 6 personen mee.

Rond/zeil vaart 1)* Een veelzijdige tocht van ca. 3.5 uur. We vertrekken vanaf  de Spieringsluis, nabij Kop van het Land
We varen in Zuidelijke richting onder ander door de prachtige Sloot Beneden Petrus, waar we in voor- en najaar een beverburcht kunnen zien.
   jonge bever  Sloot beneden Petrus

Beverechtpaar gespot 28-02-2020 Foto Ward Hendrix                              

Hier zie je overal beversporen. Via de Rietplaat varen we door Het gat van de Honderddertig, met kans, als de bomen nog kaal zijn, een blik te kunnen werpen op het geweldig grote Zeearenden nest.

We gaan nog via een aantal schilderachtige kreken naar Het Gat van de Kerksloot.

Foto’s: Evan Lockhorst

Als u wenst en als het weer het toelaat kunnen we hier de zeilen hijsen en dan stuurboord uit de Amer opvaren.

Geniet van de stilte en het indrukwekkende water als we varen richting de samenloop van de Amer en de Beneden Merwede. Net daarvoor steken we die Biesbosch weer in via het Noordergat van de Visschen. Langs de Deeneplaat en de Paardekop varen we in Noordelijke richting de haven.

* Deze tocht kan met max. 5 personen gevaren worden als er gezeild wordt.   Het kan voorkomen dat i.v.b.m. de wind, we de route andersom varen.

Sinds 2016 nestelen er visarenden in de Brabantse Biesbosch.
Met een beetje geluk zijn die dus in de zomer waar te nemen. Maar al vele honderden jaren bezoeken de prachtige roofvogels de Biesbosch in maart en september. Dat zijn dus de maanden om ze te spotten.

En dat kan heel spectaculair zijn.                    Foto’s: Evan Lockhorst

kijkje in de kuip

  Varen in het mooie Buiten Kooigat

                                       een zwerm meerkoeten nabij de Rietplaat